Verkeyn Ventilatie voor:

10 jaar ervaring Ventilatiespecialist Maatwerk op locatie Proactief advies

Redenen om je WTW-unit te vervangen 

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen je WTW-unit te vervangen. Een veelvoorkomend signaal is een merkbare vermindering in de efficiëntie van je ventilatiesysteem. Als je merkt dat de luchtkwaliteit achteruitgaat of je energiekosten stijgen, kan dit duiden op een verouderde of defecte WTW-unit. Ook kan frequent onderhoud en herhaalde storingen wijzen op de noodzaak van vervanging.

Een andere belangrijke reden om je WTW-unit te vervangen is de leeftijd van het systeem. WTW-units hebben doorgaans een levensduur van 15 jaar. Na deze periode kunnen de prestaties afnemen en kunnen de kosten voor reparaties oplopen. Door te kiezen voor een nieuwe WTW-unit profiteer je van de nieuwste technologieën en verbeterde energie-efficiëntie.

Bij Verkeyn Ventilatie Service helpen wij je graag met professioneel advies en een zorgvuldige vervanging van je WTW-unit, zodat je kunt blijven genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Voordelen van een nieuwe WTW-unit 

Het installeren van een nieuwe WTW-unit biedt diverse voordelen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat en meer comfort in je woning:

  • Verbeterde energie-efficiëntie: Een nieuwe WTW-unit is vaak energiezuiniger dan oudere modellen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een vermindering van je ecologische voetafdruk.
  • Betere luchtkwaliteit: Moderne WTW-units zijn uitgerust met geavanceerde filters die de lucht beter reinigen. Dit zorgt voor een constante toevoer van schone lucht en een gezonder binnenklimaat.
  • Meer comfort: Een nieuwe warmte terugwin installatie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van verwarmde lucht in je huis, wat leidt tot een aangenamer binnenklimaat, ongeacht het seizoen.
  • Minder onderhoud: Nieuwe units vereisen minder onderhoud en hebben een langere levensduur. Dit betekent minder zorgen over storingen en reparaties.
  • Stille werking: Moderne WTW-units zijn ontworpen om stiller te werken, wat bijdraagt aan een rustigere leefomgeving.

Bij Verkeyn Ventilatie Service zorgen wij voor een professionele installatie van je nieuwe WTW-unit, zodat je optimaal kunt profiteren van deze voordelen en kunt genieten van een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Wat je vraag op ventilatiegebied ook is, ik help je graag verder.

Hoe wij de WTW-unit vervangen

Het vervangen van een WTW-unit is een zorgvuldig proces dat wij bij Verkeyn Ventilatie Service met aandacht uitvoeren om een soepele overgang te garanderen. We beginnen met een grondige inspectie van je huidige ventilatiesysteem. Op basis van deze inspectie maken we een gedetailleerd plan voor de vervanging van de WTW-unit.

Onze ervaren ventilatie installateurs demonteren de oude WTW-unit voorzichtig om schade aan de omliggende structuren te voorkomen. Alle onderdelen worden zorgvuldig verwijderd en milieuvriendelijk afgevoerd volgens de geldende regelgeving. Vervolgens installeren we de nieuwe WTW-unit met precisie, zorgen voor correcte WTW inregeling, aansluitingen en integratie met het bestaande ventilatiesysteem.

Nadat de nieuwe unit is geïnstalleerd,  testen we de prestaties om te verzekeren dat alles optimaal functioneert. Tot slot geven we je duidelijke instructies over het gebruik en onderhoud van je nieuwe WTW-unit en staan we klaar voor eventuele vragen of aanvullende ondersteuning. Met deze aanpak zorgen wij ervoor dat je nieuwe WTW-unit efficiënt werkt en je huis voorziet van een optimaal binnenklimaat.

WTW installatie

Professionele installatie

Het belang van een professionele installatie van je WTW-unit kan niet worden onderschat. Bij Verkeyn Ventilatie Service, geleid door Bram Verkeyn, ben je verzekerd van een gespecialiseerde ventilatie installateur. In tegenstelling tot algemene aannemers, die vaak niet de benodigde kennis hebben om ventilatiesystemen correct te installeren, zorgen wij voor een nauwkeurige en vakkundige plaatsing. 

Tijdens de vervanging meten en regelen wij de WTW-unit zorgvuldig in, zodat elke ruimte in je huis de juiste ventilatie krijgt. Het inschakelen van een ervaren specialist is essentieel om ervoor te zorgen dat de voorgeschreven meetwaarden in elke ruimte worden gewaarborgd. 

Met Verkeyn Ventilatie Service kun je rekenen op een betrouwbaar en efficiënt werkend ventilatiesysteem, met minder kans op onderhoudsproblemen. 

Diensten Waar kunnen we jou mee helpen?

WTW vervangen door mechanische ventilatie

Het is mogelijk om je WTW-unit te vervangen door een mechanisch ventilatiesysteem, maar dit is vaak niet de beste keuze. Een WTW-systeem zorgt voor zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van vuile lucht. Bij een mechanisch ventilatiesysteem wordt de mechanische ventilatie aangesloten op het afvoerkanaal, terwijl het aanvoerkanaal wordt afgesloten. Hierdoor moet je een alternatief bedenken voor de toevoer van verse lucht, zoals ventilatieroosters of het openen van ramen.

De nadelen zijn aanzienlijk: je verliest de warmteterugwinning, wat leidt tot hogere energiekosten, en de luchtkwaliteit kan afnemen omdat de lucht niet meer wordt gefilterd. Bovendien kan je woning niet meer voldoen aan het bouwbesluit, wat problemen kan opleveren bij verkoop of een bouwkeuring.

Hoewel een mechanisch ventilatiesysteem goedkoper en ruimtebesparend kan zijn, is het belangrijk om deze beslissing zorgvuldig te overwegen. Bij Verkeyn Ventilatie Service adviseren we je graag over de beste oplossing voor jouw situatie, zodat je verzekerd bent van een gezond en energiezuinig binnenklimaat.

Contact opnemen voor vervanging van je WTW-unit

Voor een professionele vervanging van je WTW-unit kun je vertrouwen op Verkeyn Ventilatie Service. Wij zorgen ervoor dat je ventilatiesysteem optimaal functioneert en je huis van schone, frisse lucht voorziet. Onze specialisten helpen je bij elke stap, van de demontage van de oude unit tot de installatie en inregeling van de nieuwe WTW-unit. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Vul het contactformulier in en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij de vervanging van je WTW-unit voor een gezonder en efficiënter binnenklimaat. 

Partners Merken waarmee wij samenwerken
Beoordeling Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8/10
Rini Claessens

Zeer kundig advies en dito arbeid; een echte vakman met hart voor zijn zaak. Daarbij ook nog erg vriendelijk.
Kortom is erg aan te bevelen.

Henri Van Zuilekom

Bram heeft een fijne persoonlijkheid en een fijne rustige vakkundige manier van werken,bevat kennis en eerlijk!

Bekijk alle reviews
Werkgebied Verkeyn Ventilatieservice

Werkgebied

Verkeyn Ventilatieservice is er voor heel Zuid-Nederland. Geef ons een belletje en de bus komt voorrijden. 4 of meer adressen bij elkaar in de buurt? Laat het ons weten en bespaar voorrijkosten!

Ons werkgebied bestaat onder andere uit de volgende plaatsen:

Limburg:
Weert, Nederweert, Roermond, Echt, Sittard Geleen, Panningen, Maasbree, Venlo, Maastricht en Heerlen / Kerkrade

Noord-Brabant:
Budel, Maarheeze, Valkenswaard, Eindhoven, Veldhoven, Someren / Asten, Helmond, Deurne & Bergeijk

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het