Waarom luchtkanalen laten reinigen?

Je luchtkanalen laten reinigen is een essentiële stap naar een gezond en comfortabel binnenklimaat. De lucht die je dagelijks inademt, stroomt door deze kanalen. Als deze ventilatiekanalen vervuild zijn met stof, schimmels of bacteriën, heeft dit direct invloed op de luchtkwaliteit in je woning of bedrijfspand. Vooral in een tijd waarin we veel tijd binnenshuis doorbrengen, bijvoorbeeld in de winter, is schone lucht belangrijk. Hier zijn enkele voordelen van het laten reinigen van je luchtkanalen op een rij:

 • Gezondere leefomgeving: Schone luchtkanalen helpen bij het verminderen van allergieën, hoofdpijn en andere gezondheidsklachten die kunnen ontstaan door slechte luchtkwaliteit.
 • Efficiënter ventilatiesysteem: Wanneer luchtkanalen schoon zijn, werkt het ventilatiesysteem efficiënter. Vervuilde kanalen zorgen ervoor dat het systeem harder moet werken om lucht te verplaatsen, wat leidt tot hogere energiekosten.
 • Langere levensduur van het systeem: Regelmatige reiniging helpt de levensduur van je ventilatiesysteem te verlengen door ervoor te zorgen dat het niet overbelast raakt door opgehoopt vuil en afval.
 • Betere luchtdoorstroming: Schone luchtkanalen zorgen voor een optimale luchtdoorstroming, wat bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat.

Het laten reinigen van je luchtkanalen is dus een slimme zet voor het behoud van een gezond binnenklimaat en een efficiënt werkend ventilatiesysteem.  

Wat je vraag op ventilatiegebied ook is, ik help je graag verder.
Klantgericht & efficient
Klantgericht & efficient

Onze werkwijze

Bij Verkeyn Ventilatie Service staat een klantgerichte en efficiënte aanpak centraal. Onze gedegen werkwijze bij het reinigen van ventilatiekanalen zorgt ervoor dat elk aspect van het ventilatiesysteem de nodige aandacht krijgt. Hier een inzicht in onze diensten:

 • Inspectie: We beginnen met een visuele inspectie van de ventilatiebox en een debietmeting om de huidige staat van het systeem te beoordelen.
 • Reinigen en afstellen: Een grondige reiniging van de ventilatiekanalen, ventielen, de ventilator en de warmteterugwinunit (WTW) of mechanische ventilatie wordt uitgevoerd. We stellen de ventielen af en regelen het systeem in voor optimale prestaties.
 • Vervanging: Indien nodig vervangen we de filters en andere essentiële onderdelen van het systeem.
 • Ontsmetting: Na de reiniging zorgen we voor een professionele ontsmetting om alle achtergebleven vuil- en bacteriedeeltjes te verwijderen.
 • Afregelen ventielen: We plaatsen alle ventielen en roosters terug en regelen deze nauwkeurig af, conform de wettelijke vereisten.
 • Opstart en controle: Na de werkzaamheden starten we het ventilatiesysteem opnieuw op en voeren we een laatste controle uit om te zorgen dat alles naar behoren functioneert.
 • Documentatie: Voor en na de reiniging maken we foto's om de verbeteringen te documenteren, en we voorzien je van een gedetailleerd advies op maat voor toekomstig onderhoud.

Met deze gestructureerde aanpak zorgen we voor minimale overlast tijdens de werkzaamheden en een optimale werking van je ventilatiesysteem na afloop. Bij Verkeyn Ventilatie Service kun je niet alleen terecht voor het laten reinigen van je luchtkanalen, maar ook voor een totaaloplossing om de levensduur van jouw ventilatiesysteem te verlengen en de luchtkwaliteit in jouw ruimte te verbeteren.

Neem contact op
Beoordeling Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8/10
Maurice janssens

Super sevice! Fijne en goeie uitleg. Verstaat zijn vak goed. TOP 👍🏻

Floris van wijk

Na diverse pogingen van een andere installateur om onze WTW installatie te repareren zijn we bij Bram terecht gekomen. Ondanks dat hij het ontzettend druk had heeft hij toch op zaterdag tijd gemaakt. De unit was zo gemaakt door simpel wat lagers te vervangen (€35) waarbij de eerste installateur al bijna twee dure delen twv €700 wilde vervangen. Bram heeft tevens alle kanalen gereinigd en alles nieuw ingeregeld. Bram heeft echt kennis van WTW systemen, is klantvriendelijke en denkt qua kosten ook echt mee.

Regelmatig schoonmaken is essentieel

Hoe vaak moet een ventilatiekanaal schoongemaakt worden?

Het regelmatig schoonmaken van je ventilatiekanalen is essentieel voor het behouden van een gezond binnenklimaat. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van diverse factoren zoals het gebruik van het ventilatiesysteem, de omgeving waarin je woont en het type ventilatiesysteem. Over het algemeen wordt aangeraden om de ventilatiekanalen elke 3 tot 5 jaar te laten reinigen. In een stedelijke of industriële omgeving, waar de lucht vaak meer vervuild is, kan het verstandig zijn dit vaker te doen. Bij Verkeyn Ventilatie Service adviseren we je graag over de ideale onderhoudsfrequentie voor jouw situatie, zodat je continu kunt genieten van frisse en schone lucht in je woning of pand.

Diensten Waar kunnen we jou mee helpen?

Kun je zelf ventilatiekanalen reinigen?

Je kunt zelf enige basisonderhoud uitvoeren aan je ventilatiekanalen. Het is mogelijk om toevoeropeningen schoon te maken met een stofzuiger en een vochtige doek, en de ventielen te reinigen door ze los te maken, in een sopje te laten weken en schoon te borstelen. Je zou ook zelf je filters kunnen schoonmaken of vervangen wanneer dat nodig is. Echter, voor een diepgaande reiniging en het correct inregelen van het systeem is specialistische kennis en gereedschap nodig. Een professional heeft de juiste apparatuur en expertise om de ventilatiekanalen grondig en veilig te reinigen en het systeem optimaal af te stellen. Het inschakelen van een specialist zoals Verkeyn Ventilatie Service zorgt ervoor dat je ventilatiesysteem effectief en efficiënt functioneert en draagt bij aan een langere levensduur van het systeem.

Ventilatiekanalen laten reinigen kosten

De kosten voor het laten reinigen van ventilatiekanalen kunnen variëren, afhankelijk van diverse factoren zoals de omvang en complexiteit van het systeem, en de mate van vervuiling. Bij Verkeyn Ventilatie Service begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom stellen we een offerte op maat op, gebaseerd op de benodigde werkzaamheden, het soort ventilatiesysteem en andere relevante factoren. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten, zonder verrassingen achteraf.

Handig om te weten: na de eerste onderhoudsbeurt zetten wij een herinnering in ons agendasysteem en tevens zullen we de unit voorzien van een onderhoudskaart. Zo kun je ons altijd snel bereiken bij vragen of calamiteiten. Op verzoek leveren we ook de bijbehorende filters zodat je zelf de filters op het juiste moment kan vernieuwen tot aan de volgende onderhoudsbeurt.

Neem contact op

Offerte voor luchtkanalen laten reinigen ontvangen?

Een frisse, schone lucht in je woning of bedrijfspand draagt bij aan een aangename en gezonde leef- en werkomgeving. Het tijdig laten reinigen van je ventilatiekanalen speelt hierin een belangrijke rol. Bij Verkeyn Ventilatie Service helpen we je graag verder met een grondige reiniging van je luchtkanalen. Door het contactformulier in te vullen, zet je de eerste stap naar een betere luchtkwaliteit. We stellen een offerte op maat voor je op, afgestemd op jouw situatie en wensen. Ontdek zelf het gemak en de voordelen van een professionele reiniging.

Contact opnemen

Partners Merken waarmee wij samenwerken
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het